fbpx
Skip links

Fördelar med lymfdränage massage

Lymfdränage är en typ av massagebehandling som fokuserar på att stimulera lymfsystemet. Detta system, som är en viktig del av kroppens immunsystem, hjälper till att bli av med gifter, avfallsprodukter och överskott av vätska. Målet med lymfdränage är att minska svullnad, förbättra cirkulationen och främja läkning.

Lymfsystemet består av flera strukturer och organ, inklusive lymfkörtlar, lymfkanaler och lymfkärl. Lymfkörtlarna är de primära filter av lymfsystemet, fångar bakterier, virus och andra främmande ämnen. Lymfkärlen transporterar sedan lymfvätskan genom hela kroppen, där den till slut släpps ut i blodomloppet.

Under en lymfdrainage massage, kommer massören att använda mjuka, rytmiska rörelser för att stimulera lymfsystemet. Detta görs genom att tillämpa tryck på specifika områden av kroppen, såsom axlar, nacke och buk. Trycket hjälper till att flytta lymfvätskan och rensa blockeringar som kan orsaka svullnad och obehag.

Fördelarna med lymfdrainage massage inkluderar att minska smärta och inflammation, främjar läkning av skador, förbättrar cirkulationen och minskar. 

Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse.