fbpx
Skip links

Lymfdränage

Vad är lymfdränage?

Lymfdränage är en terapeutisk massage som hjälper till att öka lymfsystemets funktion och stärka immunförsvaret. Genom att förbättra lymfflödet, kan lymfdränage hjälpa till att minska inflammation och ödem i kroppen, och öka kroppens naturliga förmåga att rensa ut toxiner och avfall.

Lymfan är en trögflytande vätskemängd som tillför cellerna näring och tar bort slaggprodukter från kroppen. Ibland kan lymfcirkulationen stanna upp, vilket kan leda till skadliga stockningar och kan få cellerna att degenerera eller dö. Lymfdränage är en manuell behandlingsmetod där man med speciella, lätta massagerörelser hjälper till att driva lymfvätskan i rätt riktning.

Detta kan hjälpa till att avlägsna skadliga ämnen snabbare. Överflödig äggvita (proteinämne) i cellmembranen kan också föras bort, vilket kan minska svullnader (ödem).

Lymfdränage påverkar också det autonoma nervsystemet och har en smärtstillande och lugnande effekt. Metoden kan utföras både som självmassage eller med hjälp av en terapeut och används vid en mängd olika åkommor, inklusive hudåkommor, idrottsskador, ärr och acne.

Lymfdränages funktioner

  • Lymfsystemet: Lymfdränling som syftar till att rensa ut slaggprodukter ur lymfsystemet. Detta system är en viktig del av kroppens försvar mot sjukdomar och infektioner. Genom att förbättra lymfflödet kan du förbättra din hälsa på ett naturligt sätt.
  • Skonsam teknik: Lymfdränage är en skonsam behandling som inte använder sig av några hårda eller smärtsamma tekniker. Istället används en mjuk och försiktig teknik som inte skadar kroppen på något sätt.
  • Individuell behandling: Varje behandling är unik och anpassad efter dina individuella behov och önskemål. Behandlingen kan anpassas för att fokusera på specifika områden som behöver extra uppmärksamhet.

Fördelar

  • Ökar lymfflödet och minskar svullnad i kroppen
  • Stärkersvaret genom att eliminera toxiner från kroppen
  • Lindrar smärta och stelhet i muskler och leder
  • Ökar cirkulationen och ger en friskare hud
  • Ger en avslappnande och lugnande effekt på kropp och sinne
  • Kan hjälpa vid återhämtning efter skador eller operationer

För vem?

Om du lider av inflammation, matsmältningsproblem, trötthet eller andra hälsoproblem som kan förbättras genom rening av lymfsystemet, kan Lymfdränage vara rätt produkt för dig.

Lymfdränage passar i princip alla som vill förbättra sin hälsa genom att rensa ut slaggprodukter ur lymfsystemet. Det är särskilt lämpligt för personer som lider av svullnad, smärta eller stelhet i muskler och leder. Det är också en bra behandling för personer som vill stärka sitt immunförsvar och förbättra sin cirkulation.

Vanliga frågor och svar

Vad är lymfdränage?

Svar: Lymfdränage är en naturlig metod för att rena lymfsystemet genom att främja dränering av lymfa från vävnader och organ till de lymfoida organen.

Kan lymfdränage hjälpa till med viktminskning?

Svar: Ja att minska inflammation och förbättra matsmältningen kan lymfdränage hjälpa till att främja viktminskning.

Är lymfdränage säkert att använda?

Svar: Ja, lymfdränage är en säker och naturlig metod för att rena lymfsystemet och bättra din hälsa och välbefinnande.

Vad är skillnaden mellan lymfdränage och lymfmassage?

Svar: Lymfdränage och lymfmassage är båda behandlingar som syftar till att öka lymfflödet i kroppen. Skillnaden är att lymfdränage är en skonsammare och mer försiktig behandling som använder en annan teknik än lymfmassage.

Hur ofta bör jag få en lymfdränage-behandling?

Svar: Det beror på dina individuella behov och önskemål. Vissa personer behöver behandlingar varje vecka medan andra behöver dem mer sällan. Vi rekommenderar att du bokar en personlig konsultation för att diskutera dina behov och få råd om hur ofta du bör få behandlingar.

Är lymfdränage en smärtsam behandling?

Svar: Nej, lymfdränage är en helt smärtfri behandling som inte orsakar någon obehag eller smärta.

Hur kan lymfdränage hjälpa till att förbättra hälsan?

Svar: Lymfdränage kan hjälpa till att minska inflammation och ödem i kroppen, öka kroppens naturliga förmåga att rensa ut toxiner och avfall, och stärka immunförsvaret.

Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse.