Lymfdränage

BOKA TID

Vad är lymfdränage?

Lymfdränage är en terapeutisk massage som hjälper till att öka lymfsystemets funktion och stärka immunförsvaret. Genom att förbättra lymfflödet, kan lymfdränage hjälpa till att minska inflammation och ödem i kroppen, och öka kroppens naturliga förmåga att rensa ut toxiner och avfall.

Lymfan är en trögflytande vätskemängd som tillför cellerna näring och tar bort slaggprodukter från kroppen. Ibland kan lymfcirkulationen stanna upp, vilket kan leda till skadliga stockningar och kan få cellerna att degenerera eller dö. Lymfdränage är en manuell behandlingsmetod där man med speciella, lätta massagerörelser hjälper till att driva lymfvätskan i rätt riktning.

Detta kan hjälpa till att avlägsna skadliga ämnen snabbare. Överflödig äggvita (proteinämne) i cellmembranen kan också föras bort, vilket kan minska svullnader (ödem).

Lymfdränage påverkar också det autonoma nervsystemet och har en smärtstillande och lugnande effekt. Metoden kan utföras både som självmassage eller med hjälp av en terapeut och används vid en mängd olika åkommor, inklusive hudåkommor, idrottsskador, ärr och acne.

BOKA TID

Lymfdränages funktioner

  • Lymfsystemet: Lymfdränling som syftar till att rensa ut slaggprodukter ur lymfsystemet. Detta system är en viktig del av kroppens försvar mot sjukdomar och infektioner. Genom att förbättra lymfflödet kan du förbättra din hälsa på ett naturligt sätt.
  • Skonsam teknik: Lymfdränage är en skonsam behandling som inte använder sig av några hårda eller smärtsamma tekniker. Istället används en mjuk och försiktig teknik som inte skadar kroppen på något sätt.
  • Individuell behandling: Varje behandling är unik och anpassad efter dina individuella behov och önskemål. Behandlingen kan anpassas för att fokusera på specifika områden som behöver extra uppmärksamhet.
lymfamassage